Föreläst om formativa bedömningar i Örebro

Gråt inte över mig Örebro!

Jag har föreläst i många, många år – det blir nästan 12 år nu. Kanske mer, jag vet inte. Men denna tanke skulle jag vilja föreslå kommuner då många föreläsare öreläser. En gemensam lunch mitt i alltsammans. Och en liten presentation av var och en av föreläsarna. Det gjorde vi och det gav mig massor. Jag fick några nya kontakter som jag blev nyfiken på; kirurgen Emanuel Ezra – som talade om mellanmänskliga möten, Anders Holmgren som är utvecklingsledare i Borås och som kommer att hålla i ett stort och spännande utbildningsprogram kring bedömningar senare i höst, jag ska åka dit och lyssna samt Elza Dunkels som verkar för sociala medier och är vid Umeå och Institutionen för interaktiva medier och lärande.

Jag höll två föreläsningar om formativa bedömningar och om hur jag har gjort dem och genomfört dem och verkat för att eleverna blir delaktiga och aktiva i förhållande till det de lär sig.

Jag talade för 300 Örebrolärare. Och ni som lyssnade. Här är er plats! Skriv, gensvara, undra och fråga!

Jag inser att formativa bedömningar, vilket jag anser är ett förhållningssätt till lärandet som pågår just här och nu påverkar såväl förutsättningarna för elevens kunskaper och relationen till dem som lärarens utveckling av professionen. Samspelet och uppdraget blir tydligare.

Föreläsarna avtackades med

Varje föreläsare avtackades med att Örebro skänkte ”School in a box” till en skola i något katastrofområde. Det är Unicef som håller i detta. Det känns hedersamt att veta att jag bidragit till att 160 elever får sudd, pennor, kritor, saxar, skrivböcker, färg och en svart tavla att skriva på.

Det här inlägget postades i Formativ bedömning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Föreläst om formativa bedömningar i Örebro

 1. annika skriver:

  Tack för en inspirerande föreläsning. Nu har jag lyssnat på dig vid flera tillfällen och jag lär mig nya saker varje gång. Måste bara säga att jag tycker att du är superinspirerande.
  Undrade lite över bilderna för jag såg att några blev suddiga.
  Ja det var en bra dag med många möten.
  Kram
  Annika

 2. Anne-Marie Körling skriver:

  Tack för din kommentar – jag lekte med en låttitel. Andra föreläsningen fungerade rent tekniskt. Det var bra.

 3. Staffan skriver:

  Tack för en givande eftermiddag. Vore jag lärare skulle jag verkligen se fram emot att få träffa mina elever efter din inspirerande föreläsning. Och jag skulle göra det lite annorlunda och förhoppningsvis på ett bättre sätt.
  Staffan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.