Ord laddade med fröken – ord med relation i

Här listar jag nu ord jag använder ofta och för att jag gillar att säga dem:

  • skavsår
  • liktår
  • Motala
  • Elfenbenskusten
  • Lillebrorsan
  • tving
  • borrmaskin
  • Barcelonarött
  • Läraderätt

Om man gör en sådan lista lite då och då i klassrummet så håller man sig inom kursplanerna i ämnet svenska. Det tycker jag om att göra. Hålla mig innanför mitt uppdrag. Eleverna får självklart komma med sin lista. Denna lista kan vara en lista över ord jag tycker så mycket om att säga… och en del ord är för de har ett innehåll, andra ord kan vara tillhörande en plats.

Eleverna får också smaka på sina ord och skriva egna listor.

Ordförrådet som jag delar med mig av är mitt! Det skapar ord med relation i.

Idag lekte vi med kompareringar, vad sägs om:

Singel, singlare och singlast. Då har man också ringat in grader av hur singel man är. Någon sade idag – Jag är mycket mer singel än jag var tidigare… och då tyckte jag det var dags för lite komparering. Även om man inte får. Jag gjorde det i alla fall…

Det här inlägget postades i Ordförrådet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.