Kursplanefråga om engelska: Hur är det – när börjar vi med engelskan!

Snabb fråga: Vet du om det är obligatoriskt att läsa engelska i åk 1 i Sverige el om det ska läsas i lågstadiet i allmänhet?

Denna fråga kom med Twitter och Jag tänker så här:

Vi har för närvarande strävansmål i engelska. Dessa strävansmål träder i kraft redan i förskoleklass. Det betyder att antalet timmar för engelska undervisningen totalt ska ligga i linje med faktum att eleven ska få sin lärande rätt tillgodosedd och undervisningen ska mynna ut i att eleven i årskurs nio med råge uppnått de strävansmål som vid skolavslutningen i årskurs nio är avklarade mål. Jag tycker för övrigt att det är skönt att varje ämne nu får taklösa mål – för inget lärande är klart och färdigt med avslutad skolgång i årskurs nio. Ingen elev kan avsluta sina studier efter att ha uppnått strävansmålen för årskurs nio… det finns nya mål att uppnå. Varför inte titta på gymnasielinjernas mål … varför sluta lära?

Det här inlägget postades i Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.