Skolans inre arbete

Vi talar kanske för sällan om skolans inre arbete. Däremot är det många andra som talar om skolans inre arbete och vad som inte görs i skolan och vad som borde göras i skolan. Kanske vi själva ska börja tala om skolans inre arbete, berätta om de goda undervisningarna, utveckla relationen till lärandet genom att dela med oss av det vi gör i våra klassrum. Det är dags för det nu. Och Jante hör inte längre hemma i skolmiljön. En god lärare som lyckas med sina klass ska få verka modell för de som vill. Skolans inre uppdrag ska verka i en anda av att dela med sig. Och tillåta pröva. Våga, vilja och tänka!

Hur gör du? Vad gör jag? Hur kan vi tänka kring det som sker? För vi måste lyfta lärandets görande till reflekterande tänkande. Hur kan vi tänka ihop?

Det här inlägget postades i Visionerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.