Julpysslet gör mig galen!

Förlåt alla kära lärare och julpysselivrare!

Men jag klarar inte av julpysslet. Jag hatar alla tomtar på loftet, alla flirtkulor i olika storlekar och silkespappret som kommer i oändliga färger. Jag har aldrig någonsin tyckt om det här. Fast jag försökt. Jag tycker vi lägger alldeles för mycket tid till planeringen av allt detta. Ett engagemang för exempelvis en fantastisk happening kring engelska ämnet.

Vad sägs om att åtminstone göra julpysslet på något annat språk. Varför inte engelska?

Happy Christmas!

This entry was posted in Lektioner och lektionsförslag and tagged . Bookmark the permalink.

7 Responses to Julpysslet gör mig galen!

 1. sspirit says:

  Du är sent ute med hatbrevet 🙂 Jag har nått gränsen till galen för redan en månad sedan när det har börjats planera in Lucia och julpyssel på mitt jobb. Nästa år tar jag tjänstledigt från september till januari för att vara på det säkra sidan.

 2. Anneli says:

  Det där känner jag igen! Hatar också julpyssel. Och påskpyssel.Och midsommardans. Det är liksom sånt som är dööötrist när man jobbat som förskollärare i 25 år. Men just nu tillverkar mina förskolebarn dockor av flirtkulor och toarullar. Vid en frukost förra veckan säger Elis, 4 år, att han vill fortsätta att göra Mellodockor efter frukost. Mellodockor? Vad är det? Såna som det är på Bolibompa! Då tackar jag för att det finns internet… Där kan jag se att på Bolibompa kan barnen skicka in toarullsdockor som sen uppträder i en melodifestival: MINIMELLO. Nu fattar vi varför barnen har tillverkat dessa dockor. Och där ”sket sej” vårt fina konstprojekt…. Såklart våra dockor också ska få ha en melodifestival! Så nu spelar vi in melodifestivalnummer med våra mellodockor för fullt. Och nu känns ”pysslet” helt ok 🙂 Kanske står det sig till jul…. Tomtemello?? Tack för en mycket läsvärd blogg!!!!!!!

 3. Alma Taawo says:

  Lustigt, jag har känt samma sak i år, fast jag alltid brukat älska julpyssel. Därför har jag inte ens tipsat om alla jullänkar i Länkskafferiet i år. Men det lär nog bli av snart ändå… Gillar verkligen din idé om att göra något nytt!

 4. pippi says:

  Äntligen!!!
  Jag har alltid trott att jag var konstig/annorlunda, men nu äntligen. Det värmer i den kalla vinterblåsten, det finns fler. Kanske vetskapen om det gör att jag står ut hela december. Tack och kram!

 5. Anne-Marie Körling says:

  Hemma kan man göra fint. Det är det där skolans julpyssel och all lärartid som läggs för att planera den. Varje år. Tid efter tid. Aldrig matematik. Aldrig engelska. Aldrig någonsin det vi borde göra. Jag har alltid upplevt mig som en ensam och tråkig person då julpysslet diskuterats. Man börjar oftast redan i oktober. Det är också den enda verkliga gången man tipsar varandra om vad att göra – alltså lärare emellan. Kanske kan det stå modell för kursplanearbetet. Förtvivlar jag? Anne-marie

 6. Anne-Marie Körling says:

  Ha, ni är mina vänner! Jag gör gärna Lucia men inga papperstomtar som planeras alldeles för tidigt. Jag menar nog allra mest att vi inte gör samma planering, samspel och ordnande då det gäller något ur kursplanerna… tänk om vi gjorde samma omsorgsplanering och gemensamdelar idéer kring exempelvis geografin eller något annat fiffigt! //A-M

 7. Cicci says:

  Så länge sedan jag kikade in här. Hamnade faktiskt här av en slump då jag googlade på julpyssel. Ironiskt eller hur.
  Jag älskar att pyssla, men blir lika frustrerad varje år när julpyssel ska ordnas i hela enheten med ca 120 barn. Gah! Vad gör man för pyssel som ska ta lite tid och passa från 6-åringar till 12-åringar. Suck!
  Hade det stora nöjet att ”bränna” tiotusen till min klass innan 15 dec. Det blev visst bara KIWI-material. Hur kan det komma sig? ;0)
  Nu måste jag leta vidare.
  Cicci

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.