Skolans uppgift – Kunna för att våga

För att lära sig tror jag mer på förebildens visande och förkunskapens kraft. Vi lär bättre om vi får uppleva att vi kan, har kunskap om och att denna värderas och tas på allvar. Vi lär oss om någon visar oss hopp, tro och utmaning. Visar hur och själv gör.

Det är svårt att vilja hoppa trampolin om man inte känner vattnet, aldrig tagit simtag, förstått någonting alls. Den som hoppar då han gör något dumdristigt, men den som vet något om vattnet, djupets betydelse, simtagens kraft och därmed vet och kan han kan också våga hoppet!

Det här inlägget postades i Pedagogik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.