Matematiska nötter i verkliga livet

Matematiska nötter finns. Här är det problematiskt att fundera över de olika siffrorna. Det finns tre olika saker att köpa. Påsarna är lika stora. Vad betyder siffrorna i det här sammanhanget. Utanför fotografiet finns något. I den negativa, alltså det som inte syns i bild, finns den eller de som kan förklara systemet. Det är nog så att människan är med och påverkar. Men i matematiken i skolan möter eleverna bara problemen, siffror, tal och därmed kanske eleven inte riktigt kan knäcka koderna för att förstå. Det är något med det mänskliga som fattas. Jag kan ha fel. Och det roar mig!

Det här inlägget postades i Matematikundervisning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.