Högläs det matematiska språket

Det matematiska språket behöver uttalas och utläsas. Det betyder att vi läser varje siffra vi ser och varje tecken som står skrivet. I det hör eleven det matematiska språket och hur kvadratmeter uttalas fast det inte riktigt ser ut att vara så långt då vi ser det nedskrivet. Låt oss exempelvis högläsa, kanske då eleven behöver hjälp, eller då vi visar på tavlor. Den mänskliga rösten som uttalar det som står.

5 + 230 =

eller de mer komplicerade matematiska meningarna som syns i formlerna här.

Det här inlägget postades i Högläsning, Matematikundervisning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.