Matematik och tankarna kring det praktiska

Ordet BANKAMATIK fick mig att börja fundera. Matematik är ett språk. Här och där ser det lika ut. Men vi utför det olika. Andra kulturer lägger ihop på ett annat sätt, liggande stolen kanske inte finns som begrepp, och uppdelandet är i själva verket inte exakt och lika, mer av olika. Delandet intresserar mig ofantligt. Vi delar lite som vi vill. Stora delar för en del, mindre delar för andra.
Bankomatik är ett ord från en annan kultur. Kanske handlar det inte om matematik. Men i min värld handlar det om matematiken på banken. Och det är en ganska stor matematik. Påverkar mig, dig, oss, Sverige, Europa och världen. Det går inte att begränsa ordets betydelse, bara lägga till, addera! Jag gillar ordet! Och kan tänka mig hur matematiken kan bli verklig igen!

Det här inlägget postades i Matematikundervisning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.