Vårtecken på gatorna i Stockholm

Jag såg en humla flyga rakt in i ansiktet på en man utan för NK. Humlan flög alltså omkring på Hamngatan! Vad den gjorde där kan man undra för mannen den flög in i såg mycket fundersam ut. Han såg ut som om humlor inte har något att göra i en stad. Humlan var i alla fall där utan att ta hänsyn till vad den skulle vara eller inte vara.

Jag såg en snigel snigla omkring på Kungsgatan. Den höll sig till husknutarna för folk hade så stora fötter och såg sig inte riktigt omkring. Att trampa på en snigel är att göra både hus och hem obeboligt och förmodligen skulle snigeln bli ordentligt tillplattad.

Jag såg en myraStortorget. Myran var inte en pissmyra för myror följer reglerna att inte kissa i storstaden. Sådant gör man i närheten av någon stack. Men myran var flitig och såg ut att bära på ett och annat. Kanske bar den på myrten.

Jag såg en citronfjäril flyga omkring lite som den ville runt Mariatorget. Där flög den helt obekymrat och satte sig på en liten blomma som var planterad för att lysa upp tillvaron för människor som både bor där och de som går förbi.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vårtecken på gatorna i Stockholm

  1. P skriver:

    Jag såg en hackspett på Blåkulla i Solna. Den hackade och pickade sig fram i tillvaron, skrämde upp alla sniglar, förfärade alla humlor, rev upp dammet runt alla citronfjärilar och upptäckte sen plötsligt hur ensam den var. Då lugnade den sig en smula och firade påsk.

  2. mie skriver:

    Endast en KREATIV PEDAGOG åstadkommer sådan lärorik upptäcktspromenad.
    Hur är det med vårvindarna då??????Är de isande avvisande kalla eller är de omslutande varma??????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.