Stora ord och en skola för alla!

Det finns så många stora ord som rör skolan. Låt oss tänka på orden – En skola för alla. Det är riktigt stora ord. Med stora ord kan man mena att orden på något vis ska inbegripa stora tankar. Jag tänker alltid att orden inte får bli så stora att de skramlar tomma. Tomma ord har också en tendens att bli mycket stora. Det låter ju så fint om dem.

Det här inlägget postades i Lärarens språk, Skolorden, Värdegrunden, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Stora ord och en skola för alla!

  1. Jan Lenander skriver:

    När det gäller de riktigt stora orden så kanske vi vinner på att ha olika fokus på dem. Den härliga visionen om en skola för alla kanske innebär en lärare med mycket fokus på elever med dyslexi, en lärare som brinner för att eleverna ska göra riktigt kraftfulla biologilaborationer och mängder av lärare som brinner för olika saker.

    Att lärare prioriterar olika är det som ger skolan kraft

Kommentarer är stängda.