Wow ett liggande worddokument

Förundras! Ja, det gör jag. Jag följer elever i en årskurs två. De har matematik och ska skriva egna problem på datorn. Läraren instruerar från sin dator. Jag iakttar samspel, lärarens undervisning och elevernas gensvar. Jag ser hur eleverna följer med och gör det läraren gör.

De klickar sig fram ett worddokument. Läraren föreslår att de kan ha ett liggande dokument. Eleverna får klicka sig fram till det.

– WOW! säger två elever till varandra.

– Gud så mycket man kan göra, säger en elev …

Det slår mig att det enkla och det vi gör vi som är vana för oss är nytt för eleverna. Deras spontana glädje över det liggande worddokumentet gör mig riktigt, riktigt nyfiken.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Svenska, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.