Trudilutta på Twitter

stellan

@itmamman undrar vad det var för låt hon hörde på radio idag. Da-da-da-dada-datta-da-daaa ♫ Nån som vet?

Korlingsord

@stellan Jag är hundra – GIRL FROM IPANEMA!

itmamman

Tack @oskcar o @stellan som hittade min favolåt mha mitt nynnande på Twitter. Och en del säger Twitter är skit?

stellan

@Korlingsord Tyvärr – det var fel. Det var This Love med Maroon 5.

itmamman

@Korlingsord GIRL FROM IPANEMA – Verkligen inte! =) Lol!


Kära någon! Jag såg ett twitterinlägg om en melodi. Det är väl som det är med det. Men jag började faktiskt nynna och försöka ta reda på den där låten. Jag fick det till upptakterna på Girl från Ipanema och skrev ett svar – mest på kul. Idag talade jag i telefon med IT-mamman som berättade att hon hade fått massor av nynnande twittergensvar på den frågan.

Det här fick mig att tänka… interaktivitet. Vilket samspel. Och då är detta en fråga som man kan ha vid sin hemmaplats… ni vet den där vardagliga frågan:

Vad heter den här låten? och så börjar man nynna hejdlöst på den låt som har fastnat i huvudet och tittar desperat på de som lyssnar förtvivlat till både falsksång och ett fragmentariska nynnande och det där ordet som man … hmmmmm … hmmmlallla … regna… solsken…. sjunger fram. Nästan hopplöst jobbigt ör den som lyssnar att förstå att det ens är en melodi och textraden som knappast går att få ihop någon slags mening i och av.

Nåväl… genom några försök att orda om själva nynnandet och låten fick nu IT-mamman reda på det hon behövde. Men jag tänker… några få meningar i ett Twitter resulterade i flera hummande, nynnnande, trallande, sjungande hem. Den tanken gillade jag.

Så vad nynnar du till om jag skriver:

DA-DA-DA-DA-DA-DA-DAAAAAAAA

DA-DA-DA-DA-DA-DA-DAAAAAAAAA

DA-DA-DA-DA-DA-DA-DAAAAAAAAA

DA-DA-DA-DA-DA-DA-DAAAA

DA-DA-DA-DA-DA-DA-DAAAAA

DA-DA-DA-DA-DA-DA- DAAAAA


Anne-Marie,

som också inser att IT-mamman en gång var en bloggare som jag läste, och som numera är en vän som jag träffar och ibland samtalar med. Och Stellan, som jag träffat över en välkänd räkmacka på ett utsiktshotell i Göteborg under en lika välbekant bokmässa – det är han som är den STELLAN som skapat min blogg. Det visste jag inte en gång i tiden. Nätverkande och twittersjungande!


This entry was posted in Autodidakten, Musik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Trudilutta på Twitter

  1. IT-mamman says:

    Jag nynnar och nynnar men hittar inga ord! Fortsätter tills det kan bli något. Spännande!

  2. Pingback: Ett nynnande Twitter at IT-mamman

  3. Bertil says:

    Jag tycker det är fantastiskt intressant med twitter, men antingen träffar jag för lite folk, eller så begriper jag inte hur det funkar.Vet du någon twitter for dummies?

  4. Anne-Marie says:

    Hej Bertil, Du kan skapa ett twitterkonto och söka upp personer du vill följa. Det gjorde jag, först var jag väldigt tveksam, men numera får jag ovärderlig information, via länkar till saker som intresserar mig – mest pedagogik. Syns på Twitter – välkommen! A-M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.