Varningstexter till leksaker!

Världen är numera så farlig så det kommer en uppsjö med varningstexter till allt man köper. Det varnas för nötter i en påse med nötter, fast man faktiskt har menat att köpa just nötter, med all respekt för nötallergiker men jag tror faktiskt inte de köper en påse nötter.

Och det varnas för leksaker som kan hamna i håret. Jag ser framför mig att man varnar för en kam och så får den inte hamna i något hår för det är en leksakskam. Hår ska kammas allvarligt med en kam som inte är gjord för att leka med. Kanske stod den varnande texten på något helt annat och då börjar jag genast fundera över vad det kan vara?

 

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varningstexter till leksaker!

  1. Jenny skriver:

    Det kan jag nog svara på. Det är med stor sannolikhet en leksaksbil med motordrivna hjul. Håller man den mot ett långt hår så snor den in hela hårslingan runt hjulaxeln och man kan behöva klippas loss… Lärde jag mig när jag bar min son och hans nyfådda bil i famnen en jul.

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Oj vilken olycka. Det var en anledning till att varna! A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.