Ny lärare: Att presentera sig för klassen

Detta att få en ny klass. Man är pirrig så det kryper i hela kroppen. En glad anspänning. Vilka är de eleverna? Eleverna  är också spända på sin lärare. Vem är läraren? Då vi tar emot en ny klass och ska presentera oss som lärare är det bra att ha några saker med sig. Jag tog med mig en väska. Den fyllde jag med allehanda saker:

 • en pjäxa som saknar den andra pjäxan – för att berätta om snö och skidor
 • en vit sockerbit av godiskaraktär – mina absoluta favoriter
 • en kaffekopp av det vackrare slaget – jag älskar stunder och kaffe
 • en bok av det mer spännande genren – jag läser gärna högt och kommer att göra det för mina elever
 • kavel och kanel – för jag bakar gärna kanelbullar och de ska vara jättestora med mycket pärlsocker på (för jag gillar ord också)
 • mina barns gosedjur – en av varje och så blir de presenterade. Gosedjuren är jättegamla – Mårran, Uppa och Kaninen!
 • en gammal tröja – för den har en alldeles egen berättelse om en skogsäventyr där en älg …
Och genom mina saker kan jag visa och berätta om mig själv. Det kan vara en stor väska, en liten väska, en kappsäck. Dessutom kan eleverna själva också få packa en väska så att de kan presentera sig om de vill. 
Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, MITT UTVIDGADE KOLLEGIUM. Hälsa på en kollega, bara ett klick bort och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Ny lärare: Att presentera sig för klassen

 1. Hanna skriver:

  Vilket underbart sätt att presentera sig själv på. Jag börjar genast fundera på vad som skulle kunna läggas i min väska, eller jag kanske snarare skulle ha en träningsväska elller en tygpåse 🙂

 2. alex skriver:

  Tack för inspirationen!

 3. Tatiana skriver:

  Tack så mycket! Nu springer jag runt i lägenheten och letar efter alla möjliga saker. 🙂 Det är ett jättekul sätt att presentera sig!!

 4. Bengt skriver:

  Det är när man träffar sina gamla elever som man upptäcker hur viktig man är. Att vara där alla dagar för alla. Presentationen är viktig eftersom den visar vem du är. Vi generaliserar och stoppar i fack så du har fem sekunder för det första intrycket men sedan är det nog ännu viktigare att vara där varje dag.

 5. Pingback: Lärarstudent – examen stundar

 6. Barbro skriver:

  Ny på jobbet(ingenting med skolan att göra) och hade fått i uppdrag att presentera mig för mina kollegor. Sökte efter annorlunda idéer och hittade det här. Åh vad bra det blev. Jag tog dock en liten låda, la i en namnskylt med mitt namn på, en sten, penna, liten ask som min dotter gjort som jag har gem i på jobbet, en liten glödlampa, en penna, bilder på barnen, m.m. Det blev en mycket trevlig presentation och det visade sig att jag berättade helt andra saker jag annars skulle ha gjort. Så stack man ju ut också eftersom sättet att presentera sig var helt nytt för de som var där, vilket alltid är roligt. Tack för denna!!

 7. Anne-Marie Körling skriver:

  Åh, så glad jag blir över att läsa. Tack. Lycka till med arbetet.

 8. Pingback: Smått och gott | Pearltrees

 9. Pingback: Första dagarna | Pearltrees

 10. Pingback: Förskoleklass | Pearltrees

 11. Cecilia Bergentz skriver:

  Tack för all inspiration som du ger!

  Jag gjorde något liknande med mina elever (inte i ny klass) och berättade om min sommar. En sak/aktivitet var dock fel och eleverna fick diskutera i par vilken det var som inte stämde samt även motivera varför de inte trodde det. Det blev jättespännande diskussioner.

  Hälsningar Cecilia

 12. Pingback: Annikafagerblom | Pearltrees

 13. Pingback: Kjennda | Pearltrees

 14. Pingback: Övrigt | Pearltrees

 15. Pingback: Timmen71 | Pearltrees

 16. Pingback: Verktyg | Pearltrees

 17. Pingback: Terminstart | Pearltrees

 18. Pingback: Lärare | Pearltrees

 19. Pingback: Jenny Johansson (jennyjohansson) | Pearltrees

 20. Pingback: Didaktik | Pearltrees

 21. Pingback: Uppstart | Pearltrees

 22. Pingback: Diverse - gunhilda | Pearltrees

 23. Pingback: Presentation | Läsa, skriva och leva

Kommentarer är stängda.