Kärleksdikt till dig som har ADHD

Jag har en liten möjlighet att se hur sökare på Google kommer till min blogg. Många söker sig hit bland annat via ordet ”skrivstil”. Ibland skriver jag därför om skrivstil. Det syns mig vara en pedagogisk fråga och då börjar jag fundera och undra – varför frågar man om skrivstil?

När jag fick en hel mening, en sökmening på Google som gjorde att den som sökte kom hit – Kärleksdikt till dig som har ADHD – då kände jag mig manad att faktiskt skriva en. Men då tänkte jag att jag inte kommer skriva en kärleksdikt till diagnosen utan till barnet. Jag återkommer med dikten men jag hittar på en liten berättelse om myrorna i brallorna:

MYRORNA I BRALLORNA

Alla barn har myror i byxorna. Ibland har barn fler myror och ibland när det är extra spännande, kanske på julafton eller då man ska öppna paket eller blåsa upp ballonger, är myrorna i brallorna jättemånga.  Alla barn har alltid några stycken myror i brallorna som gör att man hoppar upp och vill röra på sig.

En sak ska man veta med myror i byxorna – det är vuxna utan myror i brallorna som säger så till barn som är nyfikna. Myror i brallorna är därför inte så roliga ord att få av en stillasittande och inte så nyfiken vuxen. Man kan tänka om sina egna myror att de ska ha det bra där i brallorna. Få röra på sig de också. Ett barn som har myror i brallorna kanske inte riktigt orkar vänta på att fröknar i ringar inte kommer till sak utan måste säga till att barn ska sitta tysta och stilla.

Och precis då fröken säger det där ordet ”stilla” så kryper myrorna omkring i brallorna och under tröjorna – för just då vill de kittlas och göra saker och ting lite rörliga. Så kan det vara med myrorna i brallorna. En sak är också viktig att veta med myror i brallorna – det är en himla tur att det inte är pissmyror för då skulle det inte vara så roligt att ha dem i brallorna.

Det här inlägget postades i Diagnos, Skolrättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Kärleksdikt till dig som har ADHD

 1. Morrica skriver:

  Det är ju också så att om man har di där myrorna under kläderna, och så måste man sitta stilla, så kan man sitta stilla. En stund. Men man kan inte lyssna samtidigt, för man måste ägna all sin koncentration åt att sitta stilla.

  Så man hoppas sådär lite stillsamt att många lärare runt om i landet gör ungefär som den fantastiska lärare som la en matta på klassrumsgolvet, så att den som inte kunde sitta stilla kunde rulla omkring lite där. Så att myrorna fick myllra och öronen lyssna.

 2. jonna skriver:

  underbart! myror i brallan är ju precis så det är.

 3. Mats skriver:

  Det är bara James Brown som säger det bättre

  http://open.spotify.com/track/02J3Nkeg37y5kOPboOBYid

 4. Anne-Marie Körling skriver:

  Ticketack Mats! A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.