Inte rätta – utan sitta tillrätta!

image551

Våga inte rätta!
Sätt dig till rätta!
Be din elev berätta.
Samtala och undra.
Men rätta inte!

Allt har en början… denna nitiska granskning som alltför tidigt rättar till…skapar oro för form och minskar glädjen att skriva ett innehåll. Denna elev skrev SÄRSKILT i årskurs två. Vi läste tillsammans, samtalade ihop under fem år, 10 höstterminer och 10 vårterminer. Och någonstans däremellan försvinner denna felstavning och ersätts med den vi kallar norm. Vägen dit gick inte genom rödpennans öglor eller bockar. Den gick via läsning, samtal och läsande mottagare. Gensvaret som stärker. Innehållet som påverkar.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Inte rätta – utan sitta tillrätta!

  1. Pingback: Inte rätta – låt eleven berätta! | Skriv för livet

Kommentarer är stängda.