Progressionen i kursplanerna

Man kan följa progressionen inom kursplanerna genom att gå in under en och samma rubrik, välja ut ett innehåll och se hur det ser ut under en annan årskurs. Man får därmed tre riktlinjer kring detta innehåll. Hur progressionen ser ut i verkligheten handlar om undervisning och om elevens lärande. Det är ett stort uppdrag som vilar i mellanrummen, det vill säga kring det som inte skrivs. Där kommer lärarens HUR att möjliggöra. Däri ligger det svåra. Och om det måste vi samtala, diskutera och utveckla. Inte ensamma utan tillsammans.

Det här inlägget postades i Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Progressionen i kursplanerna

  1. Pingback: Bra skrivet om progression « Jans Syrliga KaramelLer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.