Info om de nya läroplanerna!

Nyheter från Skolverket om de nya läroplanerna

2011-09-14

  • Kursplaner i A3-format

Grundskolans kursplaner finns nu att hämta i A3-format från Skolverkets webbplats. Kursplanerna för grundsärskolan, sameskolan och specialskolan kommer senare under september/oktober.

  • Platser kvar: konferenser om teknik i grundsärskolan

Konferenserna riktar sig till lärare i teknik som undervisar i årskurs 1-6 alternativt 7-9 i grundsärskolan. Konferenserna berör kursplanen, exempel på projektarbeten i teknik för grundsärskolan och hur man kan planera sin undervisning utifrån kursplanen.

  • Utskick till studie- och yrkesvägledare

Under hösten gör Skolverket ett utskick till studie- och yrkesvägledare i grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan, samt gymnasieskola och vuxenutbildning. Utskicket kommer att innehålla Gymnasieboken, stödmaterial om introduktionsprogram och tre relevanta PM.

  • Skolverket i sociala medier

Skolverket finns nu på Twitter och Facebook. Följ oss gärna där!

  • Nytt nyhetsbrev: betyg i årskurs 6

Från och med höstterminen 2012 ska betyg sättas från årskurs 6 i grundskolan och sameskolan, samt från årskurs 7 i specialskolan. Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på Betyg i årskurs 6-nyhetsbrevet.

  • Konferens om mottagande i grundsärskolan

Den 19 augusti talade Marianne Nyhlén och Anna Medin från Skolverket på SKL:s och Skolinspektionens konferens om säkra utredningar och beslut för mottagande i grundsärskolan. Se filmer från konferensen.

  • Kursplanetexter att klippa och klistra

Vill du kopiera texterna för att till exempel bearbeta dem i Word kan du kopiera dem från Skolverkets författningssamling (SKOLFS).

  • Kursplan i judiska studier

En ny kursplan med kunskapskrav i judiska studier finns nu för årskurs 7-9. Utbildningen omfattar judisk kultur, historia, traditioner och religion och ska vara öppen för alla. Huvudmän kan ansöka om tillstånd hos Skolverket att anordna utbildningen.

Läs nyhetsbrevet här: http://www.skolverket.se/forskola_och_skola/Grundskoleutbildning/2.3066/2.3067/2011-09-14-1.155023

http://www.skolverket.se/nyalaroplaner

Det här inlägget postades i Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.