Börja skoldagarna med högläsning och

… projecera en konstbild på väggen. Skolan ska vara generös. Inget är så frågerikt som konst och inget är så ordberikande som högläsning.

Om man ger en konstbild i veckan så kommer eleverna att under sin skoltid få möta ca 400 konstverk. Högläser man en text i veckan kommer eleverna få höra högläsning 400 gånger under sin skoltid. Jag räknar med 40 veckor, jag räknar med 10 skolår.

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.

2 svar på Börja skoldagarna med högläsning och

  1. Magda skriver:

    Högläsning är magiskt! Det fungerar även på gymnasiet! Just nu läser jag för mina elever (i olika årskurser, i RELREL01 resp RelA) ”Ser mitt huvud tjockt ut i den här?” av Randa Abdel-Fattah. Jag började med boken som ett experiment, i en grupp, och med förutsättningen att genast sluta om eleverna inte tyckte att det gav dem något. Nu läser vi den i alla mina grupper och ingen vill sluta!

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Jag håller med Magda. Finns ingen åldersgräns för den sortens underbara gåvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.