Med samlad kraft – håll Skoljante stången!

Jag glädjs åt mina bloggande kollegor, de som gör förändringar, vågar sig på undervisningar som leder dem till geografiska erövringar, nytänkande. Jag glädjs och räds. I samma kölvatten som uppmärksamheten, den goda blicken mot skolvärlden, följer det mörker som skoljante bidrar med. Du ska inte tro du är något! Och jag tänker med kraft – om ingen lyser lite där framme på stigen – hur vet vi andra var vi kan gå i mörkret! Skolutveckling handlar först och främst om att stänga en mycket trist Jante porten! Kring detta är vi alla gemensamt ansvariga. Kring detta kan vi verkligen utmana oss och läroplanens inledande text: Skolan ska vara generös. Det gäller mellan kollegier också. Så hej och hå – ge näring åt varandra!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Misstagen. Bokmärk permalänken.

1 svar på Med samlad kraft – håll Skoljante stången!

  1. Pingback: Jag är briljant | Kristina Alexandersons blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.