Verkligheten i en annans ögon

Något av det mörker jag såg i flickans ögon stannade kvar. Det var på gatan. Pojken låg i sidoläge. Det såg illa ut. Vi var fler vuxna som ville se till att det blev ambulans och polis till platsen. Den mycket unga flickan, 13, 14 år stirrade med iskalla ögon upp mot vuxenvärlden och gestikulerade kallt åt oss att inte bry oss ett smack. – Fuck off! Just fuck off! Och det var en iskall styrka och en brist på empati som gjorde situationen så frysande kall. Det gick inte att värma upp, trygga med några vuxna. Som om vi inte fanns. Som om vuxna inte fanns.

Det här inlägget postades i Verkligheten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.