Andra bullar och något om dottern och klänningen

Det är väldigt roligt med ordspråk. Jag tycker om att leka med dem. Det kan man roa sig med. Jag tycker också om ord. De kan man göra ordspråk med.

Ordspråket ”Man ska inte hänga brödkorgen för högt” gäller inte i mitt kök. Jag har den på en naturlig höjd. Sen funderar jag över ”Nu ska det bli andra bullar av … sa bagaren och sket på brödspaden” för jag har aldrig hört hela meningen och funderat på att det faktiskt betydde att bagaren bakade andra bullar, goda och fina, stora och smakrika. Och jag är helt övertygad om att det dröjer ett helt modeliv innan ordspråket ”Dottern träder gärna i modern särk”. I dagens modevärld händer det att saker och ting som mödrar använder absolut inte kan användas av dottern, tvärtom är nog vanligare. Det döttrar bär vill mödrar också bära.

 

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.