Stavningsstrategier

Stavning - körlingundervisar

Det finns en mängd stavningsstrategier. Jag tycker en av de enklaste strategierna är att man har redskapen framför sig, att man får pröva på ett papper, pröva hur många gånger som helst och söka sig fram. Vi kräver väldigt mycket av våra elever när vi tror att de kan och ska göra det mesta inne i deras huvuden. Jag är för att man prövar. Det står för övrigt i läroplanen – lust – kan förstås som viljan att pröva. Stavning har jag funderat mycket kring. Det har jag skrivit ett helt kapitel om i min bok om Kiwimetoden (Bonnier Utbildning 2006).

Anne-Marie


This entry was posted in Svenska, Svenskämnet. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.