Lektion: Det motsägelsefulla

Motsägelsefullt upplägg i tidningen. Den här sidan skulle jag definitivt ta med mig in i undervisningen och diskutera med eleverna. Jag skulle problematisera hur en tidning görs, reklam som redan har en plats oavsett vilka händelser som sker i världen, om etik, om rubriker och hur de skiljer sig åt då det är en tidningsartikel och en annons. Jag skulle samtala om språket. Jag skulle visa en sida först och fråga vad de förväntar sig på nästa sida … ja, jag skulle verkligen ta in det här uppslaget i undervisningen.

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag, Verkligheten. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lektion: Det motsägelsefulla

  1. Mycket bra, Anne-Marie. Vore jag köpare av annonsplats skulle jag också vilja ta upp det här till diskussion och samtal om förväntningar. Och om återbetalning av annonskostnad.

Kommentarer är stängda.