Godmorgon Skolsverige

 • Godmorgon alla elever som skyndar fram genom gator och torg för att komma till just sin skola med ryggsäckar och gymnastikpåsar och med måndagströttheten i såväl ben som ögon.

 • Godmorgon alla föräldrar som sätter tandborstarna i munnen på de som ännu inte riktigt har vaknat och inte riktigt bryr sig om klockan utan vill något annat än att rusa iväg ut i riktning mot skolan.

 • Godmorgon alla lärarvikarier som i ett endaste jehuj måste kasta på sig kläder, snygga till sin lärarlook, sätta på sig kunskapsrock och hoppa in i en skola där schemat är en sak och verkligheten en annan.

 • Godmorgon alla rektorer som med fullpackade väskor tar sig till skolan där alla gärna vill säga något om än det ena än det andra och där helgens arbete inte blev gjort och skollagen klappar med sitt pekande hjärta.

 • Godmorgon alla lärare som ägnade söndagen åt att fundera ut något fantastiskt att göra måndagmorgon då de nyvakna eleverna kämpar med att återfå tidsrytmen igen och där skoldagen oftast inleds med en slags summering av helgen och samtidigt blicka in i de där elevögonen som gör att resten av dagen känns meningsfull.

 • Godmorgon alla vaktmästare som lirkat upp alla lås och öppnat skolan på vid gavel så att eleverna kan välkomnas, så lärarna kan få en skvätt morgonkaffe och där det mesta går på räls, ja, så var det den där blinkande glödlampan i korridoren hos sjuorna …

 • Godmorgon i skolmatsalen där kockar fixar maten i kärl som ingen kan förstå hur stora de är och så skivas det och ordnas det så att maten ser aptitlig ut och med vita rockar och kockmössor springs det omkring i skolans matsal så att allt är i sin fantastiska ordning då den första kullen elever och lärare hungrigt äntrar lokalen.

 • Godmorgon ni alla som läser i DN, SvD och andra nyhetstidningar där man säger att skolan är på något slags fritt fall, eller där PISA-undersökningarna går åt fanders och något annat fantastiskt spännande om vad svensk skola bör räddas med.

 • Godmorgon till mig själv som skolbloggar med ett flertal andra skolbloggare och interaktiverar mig för jag är väldigt social i skolfrågor om vilka jag diskuterar med mitt utvidgade lärarkollegium.
Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

3 svar på Godmorgon Skolsverige

 1. mie skriver:

  Tack! Hoppas att din egen morgon blev bra. Önskar dej en arbetsvecka full av intressanta möten med vetgiriga studerande av ett eller annat slag.

 2. Sanna skriver:

  Tack! De olika perspektiven gör mig skolglad.

 3. Sanna skriver:

  Tack! De olika perspektiven gör mig glad.

Kommentarer är stängda.