Betydelsen av en lärare på en middag

Läraryrket har fått sina törnar. Vid middagsbord kan det låta en aning nedvärderande om yrket, alltså varför blir man lärare egentligen, så dålig lön och allt det där. Ja, tänker jag oftast och låter orden vara avsändarens. Om läraryrkets innehåll kan man tala länge och om kraven på skolan kan man duka under. Nåväl, så kommer den där stunden för gemensamma tävlingar och borden ska tävla i allmänkunskaper då … då … då vänder sig sällskapets glädjeögon mot lärarens håll och man viskar – Vilken tur att du är med. Utan en lärare skulle man ju inte kunna något. De här frågorna är ju riktiga skolfrågor!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

3 svar på Betydelsen av en lärare på en middag

  1. Jag tycker det är tvärtom. Min man är lärare, nu bitr rektor, och jag tycker alltid alla nästan bugar när de får reda på att han är lärare. Det som däremot är lite intressant, eller trist, är att min samhällslärare på gymnasiet beklagade sig över lärares löner och det gör nu min sons samhällslärare på högstadiet nu 20 år senare. De pratar hushållsekonomi och då var lärare en av de han nämnt som ett yrke med lång utbildning och dålig utdelning lönemässigt. Visst bör lärares löner ses över men jag tycker att han borde vara lite öppnare och visa på läraryrkets positiva sidor. Iofs sa min son igår att han kanske vill bli lärare 🙂

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Hurra! Hurra! Hurra! var min spontana glädjeyttring då jag läste ditt gensvar. Och din son… hurra till honom också. A-M

  3. Maria skriver:

    Jag har också fått positiva reaktioner om arbete som lärare, mycket beundran för modet att sadla om till lärare från marknadsförare. Av en lärarkollega fick jag höra att hon fått höra av sina vänner inom pr/marknadsföring att de tyckte att hon hade ett ”ärligt arbete”! Jag håller med. 🙂

Kommentarer är stängda.