Läraryrkets olidliga trötthet

Lärare är slut. Lärare är trötta. Jag tänker att det säkert finns en anledning. Men vill vi tala om denna trötthet och presentera oss så vi som är i yrket?

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

4 svar på Läraryrkets olidliga trötthet

 1. Magda skriver:

  Ja. jag är trött. Särskilt i slutet av dagen, eller veckan. Men jag är inte trött _på_ mitt arbete. Jag blir trött _i_ det för att jag arbetar hårt. Och jag arbetar hårt för att jag tycker så mycket om mitt arbete och för att jag vill ge eleverna så mycket och så bra som möjligt.

 2. Stefan Svedberg skriver:

  Trötthet kan man stå ut med?
  Det vore värre om andra tröttnade – på dej.
  Fortsätt att vara trött!
  Det ger dig gott samvete så att du sover gott om natten.
  Det blir man pigg av!

 3. Peter Bragner skriver:

  Hej

  Skillnad på trött och nöjd och trött och missnöjd, trött med kontroll och trött utan kontroll. Men det finns risk att det blir en självuppfyllande offerroll. Statusen för skolan kommer innifrån. Det är en förmån att varje dag få vara med och upptäcka livet tillsammans med barn och unga. Det blir man inte trött av!

  Håll ställningarna 🙂

  Peter

 4. Lotta Hjalmar skriver:

  Du är klok du Ann-Marie 🙂

Kommentarer är stängda.