Om Skrotnisse lade om kurs och blev lärare

Om Skrotnisse slog igen sitt skrotmagasin och öppnade skrotskola skulle världen få se på sju nya underverk. Tänk att vara en klass i ett skrotupplag och bara konstruera nya saker av gamla avlagda ting. Och Skrotnisse skulle gå där och bara modella utan att säga så mycket egentligen. Då skulle skolbarnen få hammare och spikar att greja med. Ett rött äpple skulle säkert dyka upp i någon slags bok och ficklampor skulle alla elever få ha. Vore liksom obligatoriskt i en värld för sökare och försökare. Ljuset får man kasta dit man själv vill. Man skulle höra hur de små skrotuppfinnarna skulle humma och fundera och ibland och rätt ofta slå sina funderarskallarihop för att fundera ut något finurligt. Skrotnisses pedagogik är nog entreprenörskap men skulle hela tiden fundera på vad som egentligen menas med det.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.