REKTORTYCKET – en bloggstafett av rektorer om rektorn i skolan

Anslutningen till lärartycket är fantastiskt stort. Hurra! Då den engagerade rektorn skrev och ville vara med tänkte jag att en rektorsstafett bör inledas. Rektorerna vill också säga sitt. Rektorer vill också berätta. Därför skapar vi nu en rektorsstafett. De inre rösterna om skolan ska givetvis också komma från rektorerna.

Jag känner en oerhörd respekt för det vi gör tillsammans nu, stärker våra röster, stärker våra inre verksamheter, åskådliggör dem. En dröm förverkligas genom vårt gemensamma deltagande och engagemang. En dröm jag drömde om att förverkliga för något år sedan. Nu gör jag det. Med er alla! Inte min dröm. Vår dröm.

En gång i tiden, nästan 100 år sedan,  var det lärare som krävde nya läseböcker. Lärarna och skolan skapade ett helt nytt bibliotek för alla Sveriges skolbarn med stor utgivning och SAGA biblioteket blev skolans läsprojekt och elevernas guldgruvor. Lärarna fick Selma Lagerlöf, då nobelpristagare, att skriva en bok till skolbarnen. Och allt genomfördes därför att skolan, lärarna och de som verkade kring barn talade om sin verksamhet och det de såg som möjligheter. Det var länge sedan. Men fortfarande en modell. Vi kan göra det igen. Vi är närmast de växande. Vi står i elevernas närhet. Skolan är elevnära! Så bör det vara.

Och jag tänker på rektorerna. Jag är som lärare en del av rektors möjlighet att driva skola, genomföra visioner och utveckla för såväl lärare som elever. Jag kan ana att skolbördan måste vara så ofantligt tung och samtidigt … så fantastiskt underbar. Låt rektorerna berätta – följ stafetten här. Först ut är … Listan över rektortyckare, de som är klickbara har skrivit! Välkomna till rektortycket! Klicka på namnen och läs inläggen.

1. Peter Bragner – Läs inlägget här!
2. Lilian Varnander
3. Fredrik Andersson
4. Marie-Louise Ramevik
5. Carolina Thornströ

6. Edward Jensinger 16/

7. Johnny J. Gangsøy 17/5
6. Tina T 18/5
7. Marie Norberg 19/5
9. Cristine Lysell 21/5
10. Eva Månsson 22/5

TACK! TACK! TACK! TACK! TACK! TACK! TACK! TACK! TACK! TACK!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

4 svar på REKTORTYCKET – en bloggstafett av rektorer om rektorn i skolan

  1. Pingback: REKTORTYCKET – en bloggstafett av rektorer om rektorn i skolan | Skollyftet

  2. Magda skriver:

    Jag vill tipsa min kloka rektor om detta!

  3. Monica Lemmini skriver:

    Det ska bli intressant att se vad rektorer bloggar om!

  4. Anne-Marie Körling skriver:

    Jag tycker du ska vara med Monica? A-M

Kommentarer är stängda.