En sommarblomma till skollediga lärare!

Jag vill tacka alla lärare och läsare som följt mig fram till sommarlovet. Nu tar jag sommarlov men utan att sluta skriva. Ju mer tid jag har ju mer idéer. Vill förverkliga en idé till hösten. En litteraturlektion som ni kan få och efter bästa läraraktion och elevmedverkan genomföra.

Jag kommer skriva hela sommaren. För att jag själv behöver skriva, det roar mig. Jag hoppas ni viftar på tårna, suger på grässtrån, fiskar fisk utan krok, ligger på bryggor och läser sommarmolnens alfabet – imorgon blir det inte regn men om det blir det lovar vi ett snällt och sommarmjukt sådant – och att någon som ni håller av och vill vara tillsammans med förstår att ni ska skratta mycket och le mot livet så ofta det är möjligt. Ni bör ta hand om er, duka brickor med kaffe och saft i höga glas, lägga jordgubbar i skålar med sommarvarm mjölk, länsa grönsaker i verkliga skördeland och mua till en ko. Och minns att om man trampar snett i diken så är det för att diken finns och man nog ska trampa lite avigt för att sedan ta sig upp på vägen igen. Sköt om era fötter. Stå stadigt som lärare när ni kliver tillbaka in i undervisningen. Eleverna behöver det.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En sommarblomma till skollediga lärare!

  1. Magda skriver:

    A-M!
    Jag vill tacka dig som ständigt inspirerar, uppmuntrar och manar på! Må din sommar bli minst lika fin som den du beskrivit här ovan!

    Kram,
    Magda

Kommentarer är stängda.