En bärbar dator till varje lärare!

Det finns en sak med dokumentation. Om lärare ska dokumentera, i sin vardag, kring elevernas lärande behöver de en dator. Det är nästan märkligt att man inte har en dator som lärare. Det borde vara en självklarhet. Jag har suttit i skolor och väntat på min tur, och det är så uppstressande för alla inblandade, för att få tid att skriva, läsa mail, besvara saker och ting, skriva något om dagens undervisning. Jag tog med mig min egen dator ibland, för jag ville dokumentera i klassrummet, bland eleverna, följa och teckna ned ett lärande samtal mellan eleverna, fånga ögonblick och visa eleverna att jag dokumenterade deras lärande. Det går med papper och penna också, men det blir ett dubbelarbete, jag vill nämligen ha mina anteckningar i digital form.

Hur har ni det där ute kära lärare? Har du en dator eller är det den bärbara lärarkalendern som du bär med dig först och främst? Hur mobilt kan du röra dig i din skola i en övrigt interaktiv värld?

Det här inlägget postades i Hinder för lärande, Klassrummet, Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen, Om jag vore rektor, Redskapen och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på En bärbar dator till varje lärare!

  1. Morrica skriver:

    Jag har en bärbar dator, och jag har min telefon. De interagerar väl med varandra, och dokumentationen sker omväxlande än på den ena, än på det andra.

  2. Pingback: En bärbar dator till varje lärare! | Anne-Marie Körling | Digital kompetens | Scoop.it

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.