Tjälknöl, kompott och parfintäcke – ord!

Min mormor trillade köttbullar, satte in köttet i ugnen och tog ut det efter en lång tid och då under namnet tjälknöl, såsen kokades brun och gelén petades fram under parafintäcket.  Efterrätterna var kompotter av frukter från trädgården. Jag skulle så gärna äta en mormorsmåltid igen om jag kunde.

This entry was posted in Läraryrket och lärarrollen. Bookmark the permalink.

One Response to Tjälknöl, kompott och parfintäcke – ord!

  1. Maria says:

    Åh, vilka lukter som kommer till mig. Jag skulle också vilja sitta och äta mormors-rätter igen! Tack för bloggen och glad sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.