Har eleverna råd att börja skolan?

Läser i DN om hur mycket pengar som spenderas på skolstarten. Jag läser om den traditionella skolhandeln. Det är marknadsföring. Leende barn står med nya, nya ryggsäckar och den är fylld med pennor, block och en och annan padda eller miniräknare. Jag tänker på de som vänder sina portmonäer ut och in och skramlar ihop några ynka slantar för att få skolstarten att gå ihop. Minns att skolan själv inte begär dessa saker. Minns att skolan INTE kräver att föräldrar och barn köper saker inför skolstarten.

Det finaste en förälder kan göra för sitt barn är att vara nyfiken på skolans suveräna innehåll och bejaka skolans betydelse. Det kostar ingenting men utfallet blir så mycket större.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Kommunikationen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.