Om att läsa en bok: Den analoga vilan

– Du läser? frågar jag förvånat.

Jag möter en ung man jag sett växa upp. Han har aldrig tidigare varit en bokläsare. Nu går han med en tjock bok i handen.

– Ja, jag läser den här.

– Berätta, säger jag.

– Jag har väl inte varit en läsare direkt, alltså bokläsare, men jag tycker det är vilsamt att få koncentrera sig på en text och ha något i handen. Det gör något med hjärnan. Vad vet jag inte. Men det är ett slags lugn. Fattar egentligen inte vad det är men något är det. Alltså det är ganska häftigt att läsa också.

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.