Låga förväntningar säger vi … hur kan vi säga så?

och att vi säger det betyder att vi själva kan bedöma något ovanifrån. Makten är därmed fullkomnad. Vad sägs om lite nyfikenhet och övning i förändrat perspektiv. Jag tycker det är dumt att säga att låga förväntningar är förväntningar. Och låt oss rucka dem ur sitt cementerade tillstånd.

Det är inga förväntningar utan förstelnade föreställningar. Elever vill utmanas. Ständigt utmanas. Om man inte vet att det är så kan man gå ut och titta på hur elever gör på rasterna. Hur de vill lära sig saker. Jag tror inte att barn tänker om utmaningar överhuvudtaget – de tänker att de vill för att de ser att man kan.

 

This entry was posted in Ordförrådet, Pedagogik. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>