LEKTIONSIDÈ – Hjälp en professor och en robot!


Ur boken ”Hitta din väg” Helena E. Källgren, 2012 läser jag om hur Danica Kragic pluggade och var ensam och kom att bli en av Sveriges skickligaste robotforskare, och är professor i robotteknik. Och när jag läser meningen som just nu utmanar henne:

”Att lära roboten att steka pannkakor. Det är väldigt svårt.”

Och jag tänker på en lektion. Vad skulle vi behöva lära roboten, vilka är momenten då du steker en pannkaka. Det skulle jag göra lektion av. Och sända 100 förslag till professorn. Uppgiften är mycket konkret. Rörelser måste identifieras.

Då det gäller kursplanerna möter vi flera ämnen: svenska, idrott och rörelse, teknik, säkert matematik och så själva orden kreativitet och fantasi. Etik och ansvar måste också diskuteras.

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.