Att försova sig – vem får det?

Lärare försover sig. Elever försover sig. Alla gör det någon gång. Klockan ringer inte. Och så springer man upp, famnar sina saker, äter ingen frukost och rusar mot dagen i hast. Som lärare känner man ansvar för eleverna som står och stampar i korridorerna. Som elev känner man rädsla för att få en tillsägelse eller en utskällning eller en blick som säger att det där var inte bra, eller en dörr som är låst för dem som kommer försent. Kanske möter eleven  en lärare som känner igen sig i alltsammans och säger – Välkommen!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Att försova sig – vem får det?

  1. Malin skriver:

    Mina elever möts alltid av ett välkommen, sena eller ej.

    Fint inlägg!

    Tack!

Kommentarer är stängda.