Min textrörlighet och något om en ny kappa

Jag tycker om ordet ”textrörlighet”. Det ordet säger så mycket. Om förflyttningar i text. Ordet eller begreppet har jag fått av Caroline Liberg. Ja, inte personligen men jag har personligen tagit begreppet till mig. Att vara text, att röra sig i text, att knyta an till text. Och relatera till annan text.

Jag har köpt en ny kappa. Jag är så glad åt min kappa. Stolt faktiskt. Tycker den klär mig så bra. Och då tänker jag på Gogols novell Kappan. En kappa ur vilka flera författare fick låna värme och kraft ur. Ja, det är en slags textrörlighet. Att vara i sin kappa, skriva om den här, länka till en liten text om själva novellen och minnas och relatera till en kappa i litteraturen.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Pedagogik, Redskapen. Bokmärk permalänken.