Rätten att vara stolt över den klass alla andra hackar på

– Jag är jätteglad över den ordning och det lärande jag har fått till stånd i mitt klassrum, säger en jag pratar pedagogik med. Jag har klassen i min hand. Det tråkiga är att jag hela tiden måste försvara min klass mot alla andra som säger att den är den värsta klass de vet och att ingenting fungerar med den. Jag blir så ledsen när man säger så till mig. Jag får liksom alltid försvara dem mot lärare som säger att de är de sämsta läraren vet.

Och jag tänker – vore det inte bättre att fråga läraren – hur gör du? Berätta! Och absolut inte gnaga på den stolthet och den relation läraren bygger upp till den klass läraren har större delen av tiden, ja, nästan all tid.

Det här inlägget postades i Ansvaret, Hinder för lärande, Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.