Elevernas frågor

Elevernas frågor är dörröppningar till att lära. Jag ser frågorna som en del av utvecklingszonen. Om en elev frågar är eleven intresserad.  Jag skriver ned alla frågor jag hör mina elever ställa. Av dem lär jag mig något om det jag undervisar. Givetvis är elevernas frågor besvarade eller formulerade under lektionen. Frågor om innehållet är andra frågor än om formen. Om det är för många frågor om formen:

– Hur mycket, på vilket papper, får man skriva så här?

kräver det att formen åskådliggörs ordentligt. Det är innehållet som är fokus. Formen får inte hindra innehållet.

This entry was posted in Barns rättigheter, Frågekonsten. Bookmark the permalink.

One Response to Elevernas frågor

  1. Pingback: Frågetankar | HERO – the coach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.