Fredrik Svensson: Tänk om

I min bokhög ligger Fredrik Svenssons bok Tänk om. Jag har smygläst lite då och då. Jag gör så.

Jag tror att boken är ytterst viktig. Redan omslaget anslår en ton av sammanlänkningen till världen utanför skolan, utanför Stockholm, utanför Sverige, utanför Europa… alltså ett pedagogiskt tecken till en global tanke – där vi kan få insyn i den kinesiska skolvärlden. Fredrik har rest i Kina och kan ge oss en välbehövlig utblick mot andra skolvärldar och därmed öppna upp för en diskussion om skolans roll i det stora hela.

Jag blir lite rörd över författarens namn – som också är nedtecknat på mandarin! Jag återkommer.

Anne-Marie

This entry was posted in Verkligheten, Visionerna and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.