Lärarens ursäkt!

Läser min mammas lärares skoltal. Han ber om ursäkt på det vackraste av sätt. Läraren skriver ett långt tal som han på något vis lyckas kopiera i antal exemplar så att varje elev får ett. Min mamma sparade lärarens tal i sitt fotoalbum. Hon tyckte mycket om läraren.

Läraren bad om ursäkt för att han inte alltid lyckats med sin undervisning alla gånger men att han hela tiden försökt att ge och utmana dem i deras lärande. Det var svåra tider för alla då.  Jag blir glad då jag läser i brevet. Det är ett gammalt brev från en lärare. Daterat ungefär vid 1940-talet.

This entry was posted in Läraryrket och lärarrollen. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>