Skolans uppdrag – demokrati

Jag hörde någon säga att skolans uppdrag mer än till 50% handlar om att förvalta ordet demokrati och skapa människor som förvaltar demokrati och verkar för och i den. Jag ser ganska lite av den verkliga demokratin i aktion i skolan. För demokrati är ett sådant stort begrepp så om man sopar det under mattan lär vi alla falla på den förr eller senare. Och det fallet kommer göra ont!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Skolans uppdrag – demokrati

  1. Mats skriver:

    En spännande bild – jag ser ett litet rum med en stor matta. Under mattan är en jättehög av undansopad demokrati som nästan fyller hela rummet. Barnen står utmed väggarna och undrar var det där utrymmet tog vägen.

    Livsrummet.

Kommentarer är stängda.