Mitt sifferminne: Pinkoder, portkoder …

Vi omges ju av matematik och siffror. Det är hela vårt system. Jag kommer inte innanför porten utan en kod. Jag kommer inte åt mina pengar utan en kod. Siffrorna är en del av mitt livsinnehåll. Konstigt att vi inte funderar över siffrorna som en del av människans aktiva språk.

Anne-Marie

This entry was posted in Matematikundervisning and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mitt sifferminne: Pinkoder, portkoder …

  1. Morrica says:

    Gör vi inte? De senaste tio (eller mer, kanske) åren hör jag ständigt matematik omtalas som ytterligare ett språk, där siffrorna utgör en lika självklar del som verb i det som mer traditionellt avses med begreppet språk.

  2. Anne-Marie says:

    Visst gör vi det – medvetenheten om det är viktigt! A-M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *