Författaren som inte vill in i genren

Jag har haft en underbar lästid och tankestund med Margareta Strömstedts bok ”Jag skulle så gärna vilja förföra dig – men jag orkar inte” 2013. I slutet av boken berättar Margareta Strömstedt att text är text är text och att hon själv inte har varit bekväm med att hennes böcker uppfattas si eller så. I all genrepedagogik kan vi omsluta denna lilla text och tanke som författare själva kan hysa för sina texter och för hur de inordnas i bibliotek och i boklådorna.

Jag minns att Peter Pohls bok Janne min vän, också var svår att bestämma plats för. Jag arbetade i bokhandeln då. Vi ville ha den på vuxen- och i ungdomshyllorna. Lite både och. För övrigt vad Janne min vän en bok som krävde sin läsare. Den utmaningen. Det läsäventyret.

This entry was posted in Boken i undervisningen, Högläsning, Synligt läsande. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.