Läraren – jonglören – om att kasta in en ny boll!

– Lek med tanken att läraren är en jonglör. Tusen bollar i luften, ibland fyra, aldrig en, så sade jag. Därför måste den som sänder en boll i lärarens arbete veta vilken boll och hur den kan utmana själva jonglören. Att jonglören är beredd och att jonglören kan ta emot den. Det viktiga är att ha ögonkontakt med den jonglerande läraren så att bollen kan ingå i sammanhanget. Annars faller den boll som kastats in till golvet, rullar in under ett skåp, och så famlar båda efter misslyckandet. Den som vill kasta in en boll och den som inte kan ta emot den.

This entry was posted in Läraryrket och lärarrollen. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.