Läsexpedition

Denna helg har jag läst. Och det är jag glad för. Jag har läst, i tur och ordning:

  • Lena Sundström: Spår, 2013
  • Helga Weiss: Helgas dagbok, 2013
  • Lars-Åke Janzon: Hur mycket blåst klarar en fluga?, 2013
  • Lena Andersson; Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek, 2013
  • Bea Uusma; Expeditionen, min kärlekshistoria, 2013

All läsning har tagit tag i mig. Julen övergick till en heldag med Andrée och expeditionen mot Nordpolen. Jag blev en läsare som delade med mig; högläste korta stycken och skrek högt över faktum att ballongens nedslag tycks äga rum i nutid. Jag kan beundra detta att envist söka sig till platserna, söka spår och leta sig fram i de än idag lika otillgängliga landskapen som författaren Bea Uusma gjort. En resa som kunde bli min. Trots att min plats var soffans.

This entry was posted in Litteratur och läsning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.