Underbara födelsedagssaga!

P R E S S M E D D E L A N D E !!!!!


JUST NU ,UNDER NATTTIMMEN, HÖRS ETT OBESKRIVLIGT LJUD KOMMA FRÅN DEN SNÖTÄCKTA ÄNGEN. TROTS KYLA OCH SNÖ HAR FOLK SAMLATS VID PLATSEN FÖR ATT HÖRA OCH EV. KUNNA BESKÅDA ORSAKEN TILL DESSA MYSTISKA STARKSTARKA LJUD. IFÖRD ENDAST NATTSKJORTA SYNS EN FÖRVIRRAD GUMMA GRÄVA MED SIN SPADE FÖR ATT BÄTTRE KUNNA LOKALISERA VARIFRÅN LJUDET KOMMER. FOLK KOMMER FÖR ATT ”RÄDDA” HENNE FRÅN EV. HEMSKA FÖLJDER. HON FORTSÄTTER DOCK SITT GRÄVANDE!!!!!!OCH PRECIS I DETTA NU TYCKS HON STANNA UPP.DET SER UT SOM ATT HON FUNNIT NÅGOT SOM INTRESSERAR HENNE.

För att kunna återge vad som händer, måste jag närma mej gumman. Folk står och stirrar precis som om de vore fastfrusna.Närmare kommer jag och döm om min förvåning!!!!! DÄR, i ett hål ned till underjorden,hörs ett kacklande och kvackande.

”VAR TYST NÄR GRODAN BOLL SKA UNDERVISA ER!!!!”KOM IHÅG MINA VÄNNER, DET ÄR INGEN MINDRE ÄN ANNE-MARIE KÖRLING SOM HAR FÖDELSEDAG SÅ DET GÄLLER ATT SJUNGA EFTER BÄSTA FÖRMÅGA” ”ETT,TVÅ,TRE……”VI ÄR SÅ GLADA IDAG ATT DU HAR FÖDELSEDAG, ATT DU HAR FÖDELSEDAG PRE-E-CIS IDAG HURRA HURRA”
ALLA ÅSKÅDARNA TILL DETTA ”MYSTISKA” BÖRJAR LE…HÖRS INSTÄMMA I SÅNGEN TILL ANNE-MARIE…..”VI ÄR SÅ GLADA IDAG….”

En aning stelfrusna går vi småningom bort från gumman vid marköppningen. När jag vänder mej om ser jag hennes hårtofs’ rörelse och jag tror att hon tillsammans med sina vänner, gång på gång sjunger till ANNE-MARIE: ”VI ÄR SÅ GLADA IDAG ATT DU HAR FÖDELSEDAG…..”


Nu, några timmar senare, när jag återigen är vid den ”sjungande ängen” ser jag intet spår av nattens uppståndelse MEN någonstans långt under snötäcket tycks jag höra:”Vi är så glada idag att du har födelsedag….” Återgår till hemmet sjungandes till ANNE-MARIE ”Vi är så glada idag att du har födelsedag…HURRA HURRA!!!!!

Det blev ingen musikvideo MEN en gratulationssaga!

Körling fotograferar 2009

Och som den vilsna varelse jag är så vinkar jag från någonstans och ticketackar för gratulationssagan.

Den är såååå underbar och jag blir så mycket barn igen.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Underbara födelsedagssaga!

  1. Marie skriver:

    Vad ger man en kvinna i sina bästa år?

    Jo, några visa ord på vägen, ord som du ska ta med dig:

    When you improve a little each day, eventually big things occur… Not tomorrow, not the next day but eventually a big gain is made. Don´t look for the big, quick, improvement. Seek the small improvement one day at a time. That´s the only way it happens – and when it happens, it lasts.

    John Wooden 1997, Coach of the 20th century (från Attila Szaboos föreläsning på Matematikbiennalen 2010

    och lite fantastisk musik

    http://www.youtube.com/watch?v=jgFraW6m4Dw

    Grattis på födelsedagen och se till att prassla riktigt ordentligt med allt paketpapper, mumsa i dig tårta och fnittra så där som bara du kan! Det är ju du som är födelsedagsbarnet.

  2. Anne-Marie skriver:

    Heja Marie, Nu får fler dina klokheter, jag ska mumsa i mig orden, slicka mig om munnen och tänka… ett litet steg för mig är minsann en stor början på något nytt. A-M

  3. Plura skriver:

    Det var en trevlig födelsesaga!

  4. Plura skriver:

    Så sant, så sant – Marie!

    Det är de små steg av förbättring som gör skillnad. Och när man är i den ålder som är bäst uppskattar man dem bättre än när man ung och hungrig!

Kommentarer är stängda.