Barns rätt kan aldrig ifrågasättas

Körling fotograferar klotter

Av 59 anmälda fall till BEO om kränkningar mot barn i skolan handlar 21 fall om vuxna som kränker. Det finns all anledning att diskutera vad ett barn är för något, vad ett barn ska omslutas av, vad ett barn har rätt till och vilket ansvar vuxna har.

Jag har ingen förståelse för vuxna människor som på ett eller annat sätt kränker barn. Ingen alls. Jag tänker inte heller utveckla den förståelsen. Att kränka verbalt, kränka fysiskt, kränka genom att exkludera, kränka genom att benämna negativt, kränka genom att sucka, kränka genom att…

kränka genom att inte tillåta eleven att utvecklas utan att få bära en evig stämpel från en gång i tiden då eleven gjort ditten eller datten…

Tål vi vuxna att vara barn i våra egna hem? I våra verksamheter? Orkar vi vara barn där vi är? Hur arbetar vi med aktiviteten människo- och kunskapssyn?

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Skolrättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.